За дел од градоначалниците приоритет се нови возила.

Кога државата плаќа, најчесто не се штеди
„Мерцедесот“ од 600.000 евра од времето на Груевски за актуелната власт е симбол за расипништво
Ќе се продава на аукција за почетна цена од 234.000 евра
И Шилегов ќе го продава „мерцедесот“ во кој се возеше Трајановски зошто бил стар и небезбеден
Скопскиот градоначалник на работа најчесто оди со сопствено возило
Некои општини не ја следат ваквата политика
Општина Дебар набави службен „Тигуан“ од 50.000 евра и ќе го отплаќа пет години
Општина Струга набавува четири автомобили вредни 100.000 евра
Градоначалникот Мерко ќе се вози во лимузина од 190 коњски сили, навигациски систем и гласовни команди на воланот
Во меѓувреме, општината е задолжена преку 7 милиони евра

За дел од градоначалниците приоритет се нови возила.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.