ФК Љуботен

Македонија доби свој претставник во елитното друштво на најстари фудбалски клубови во светот
Фудбалскиот клуб Љуботен од Тетово стана дел од „Club of pioneers“
Во клупските простории отсега ќе стојат плакета и рамка со дресовите на тетовскиот клуб и клубот Шефилд од Англија, најстариот фудбалски клуб на светот
Ричард Тимс – Претседател на ФК Шефилд и основач на Клубот на пионери
– Би сакал да му честитам на ФК Љуботен за вклучувањето во нашиот Клуб на пионери. Клубот на пионери прославува со најстариот фудбалски клуб од секоја земја во светот. Денеска му посакуваме добредојде на вашиот прекрасен фудбалски клуб. Честитки.
Љуботен неодамна прослави 100 години од основањето на 28 Март 1919
Се натпреварува во Третата македонска фудбалска лига – Запад
Достапните податоци говорат дека е формиран од група гимназијалци од Тетово
Од 1993 до 1996 година беше дел и од Првата македонска фудбалска лига

ФК Љуботен

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.