Љубиша Георгиевски

Едно сакам како аманет да ви оставам на сите! Ако некогаш блескав, тоа беше само затоа што горев. Не може да се блеска, ако не се гори,

Почина доајенот кој блескаше во филмската и театарска уметност

Љубиша Георгиевски твореше 58 години на филмското платно, во театарот и литературата

Во улогата на политичар се најде како претседателски кандидат, амбасадор и претседател на Собрание

Долги години беше професор на ФДУ, а предавал и во Лос Анџелес и САД

Јас сум бил скептик уште од млад, за тоа што значи слободата. Сега сум уште поголем скептик, јас сега не сум ни скептик, јас сега сум неверник. Не верувам во слобода,

Со неговите претстави и филмови освои награди од цел свет

Слобода или смрт!

Љубиша Георгиевски

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.