Македонија е најлошо рангирана во регионот за правата на #ЛГБТИ заедницата. 33 % се плашат од последици ако пријават дискриминација, а 45% немаат воопшто доверба во институциите

ЛГБТИ заедница, Македонија, права, најлошо рангирана, 41.место во Европа, Кочо Андоновски, македонско законодавство, третман на институции, кампања „Правда за сите“

Македонија е најлошо рангирана во регионот за правата на #ЛГБТИ заедницата. 33 % се плашат од последици ако пријават дискриминација, а 45% немаат воопшто доверба во институциите

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.