Лажни вести - вакцина

„Никогаш немало ваква вакцина, тоа е транс-инфекција, која засекогаш ќе ја смени човечката ДНК.“

Социјалните медиуми се преплавени од вакви и слични вести
Кои се лажни
Два клика и читање повеќе од две минути се доволни
да дознаете дека станува збор за дезинформација
Светската здравствена организација предупредува на
наплив од дезинформации поврзани со вакцините
Кому да му верувате?
Паралелно со хигиената, физичката дистанца и носењето маски
треба да се практикува и информациска хигиена во спречувањето на Ковид 19
Пред да шерувате одредена вест на социјалните медиуми
Проверете го изворот
Не читајте само наслови
Проверете го датумот на објава
Бидете скептични
Проверете дали има манипулација со текстот, фотографиите, видеото, фактите
Лажните вести се опасни како и пандемијата од коронавирус

Лажни вести – вакцина

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.