Кумановскиот градоначалник ќе гради споменик на компанијата која праќа работници во Ирак и Авганистан

Кумановскиот градоначалник ќе гради споменик на компанијата која праќа работници во Ирак и Авганистан
И самиот Димитриевски во 2008 година работеше во Ирак преку компанијата Келог Браун и Рут
Димитриевски ја рангира меѓу најголемите работодавачи и партнери на Куманово
КБР ангажираше десетина илјади кумановци за работа во Ирак и Авганистан
Компанијата и печалбарите, според градскиот татко, придонеле во Куманово да се „свртат“ 1 милијарда евра
Во “Паркот на пријателите на градот” спомен плоча ќе имаат сите кои направиле значајни работи за кумановци, а ќе се гради и фонтана
Актуелната власт, како опозиција беше жесток критичар на непродуктивни трошења
Се спротивставуваше на трошењето народни пари за споменици и фонтани
Бараше да се пренаменат за проекти од директна корист за граѓаните

Кумановскиот градоначалник ќе гради споменик на компанијата која праќа работници во Ирак и Авганистан

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.