Кучиња помошници

ЈСП одлучи дека кучиња-придружници може да се возат во автобус и со жичницата

Но, поголемиот дел од јавноста не беше подготвена за ваквата информација

Кучињата-придружници се дресирани според потребите за лицето со посебни потреби

Во градскиот превоз, кучето би било постојано до човекот за кого се грижат и би му биле од голема помош

Државата нема точна бројка за кучиња-придружници, ниту има центар за обука

Кај нас, Тони Стојчевски ја отвори првата школа за обука на кучиња-придружници, но, по краток период ја затвори

Кучиња помошници

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.