Фрлање отров на животни

Три кучиња биле пронајдени обесени во скопско Ново Лисиче
Се фатиле за стапици кои се потенцијална опасност и за деца
Случајот е пријавен во полиција која треба да провери кој ги поставил
Други животни настрадале од расфрлан е отров во неколку населби
За мачење животни предвидени се казни до 6 месеци затвор
Фрлањето отров е предизвикување на општа опасност за која може да се лежи и до 5 години затвор
Граѓаните и здруженијата бараат да се забрани слободната продажба на отров

Фрлање отров на животни

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.