When in Krusevo

Крушево од град на Илинденското востание ќе се претвори во град на спортот и добрата забава

Од 4-ти до 6-ти август ќе се одржи првиот фестивал на отворено When in Krusevo
Димитар Ангелкоски, организатор на фестивалот
Предвидени се низа активности меѓу кои две планинарски тури, кратка и долга, две велосипедски тури, исто така кратка и долга, летање со параглајдер. Во петок и сабота имаме две концертни вечери со диџеј Галовски, Backdoor бенд, Фолтин.

Велосипедската тура ќе мине низ познатата Крушевска корија и месноста Слива

Ќе заврши кај Крстот над Крушево – локација со најубав поглед на западна Македонија

Организирани тури во Македониум, Спомен куќата на Тоше Проески и Галеријата Никола Мартиноски

За вљубениците во камперскиот живот е обезбеден простор на брегот на Крушевското езеро

Иницијативата „Мрдни со прст“ ќе ги награди сите посетители кои ќе го соберат и селектираат отпадот

Во исто време во градот се одржува Европското првенство во параглајдинг „Krusevo Open 2017“

Крушево со 1.250 метри надморска височина е највисок град во Македонија

Познато е по вкусниот крушевски локум и слатките целувки (пуслици)

When in Krusevo

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.