Копанки

Постои урбана легенда дека сите во Битола знаат да скијаат

Дека секое семејство има по три пара скии и дека има 30.000 скијачи во градот

Легенда или не, ски центарот „Копанки“ и денес е синоним за почетоците на македонското скијање

Жичарницата во 1975 е изградена со сопствени средства на граѓаните по референдумот за месен самопридонес на општината Битола

,,Копанки“ и денес потсеќа на солидарноста на битолчани од пред четири децении и љубовта кон скијањето

Копанки

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.