Компании загадувачи

Индустриските капацитети во земјава евтино го загадуваат воздухот
Дрисла за еколошка дозвола А плаќа само околу 5.000 евра, Макстил- 2.500 евра, а Цементарница УСЈЕ-2.200 евра
(Извор: Истражување на Радио МОФ)
Фирмите годишно плаќаат надоместок за дозволата односно компензација за загадувањето што го врши индустријата на воздухот, водата и почвата
Во 2017 биле издадени платни налози за 29 фирми со еколошка дозволи А и за 28 со еколошка дозвола Б
(Извор: Истражување на Радио МОФ)
Компаниите со Б дозвола за 2017 уплатиле само 16.000 евра или во просек по 500 евра од фирма

Компании загадувачи

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.