Долгогодишната негрижа на локалната власт буквално го уништија паркот во Кавадарци

Спомен Костурницата во Кавадарци навечер изгледа како сцена од хорор филм
Монументалниот споменик на Муличковски е запуштен
Долгогодишната негрижа на локалната власт, вандализмот и градежната мафија буквално го уништија паркот во Кавадарци
(Извор: Иницијатива „Спас за градскиот парк во Кавадарци)
Насекаде има искршени клупи, корпи и канделабри, а паркот со години нема струја
Група граѓани се борат да ја сменат оваа слика и да го вратат паркот на кавадарчани
Сакаат да ја зајакнат локалната иницијатива за спас на она што значи јавно добро и заеднички простор

Долгогодишната негрижа на локалната власт буквално го уништија паркот во Кавадарци

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.