Скопје и мерки за спречување на корона

Како се почитуваат мерките на Владата за спречување на коронавирус?

СКОПЈЕ, 13.3.2020 (до 13 часот)
Владата донесе мерки за спречување на внесување и ширење на коронавирусот

Се затворија градинките, училиштата и факултетите, се забранија масовни јавни настани

Рестораните, обложувалниците и кафулињата да работат до 18 часот со преполовен број на гости

Една од мерките е и забрана на странски државјани од земјите со висок ризик

Дел од граѓаните ваквите мерки ги сфатија како тотална изолација

Дел, како шанса да се прошетаат на убавото време

Скопје и мерки за спречување на корона

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.