Младите често ја користат социјалната мрежа Јутjуб да раскажат приказна, но и да заработат

„Здраво на сите, јас сум Борнео и сум јутјубер. Што е тоа јутјубер? (свири на пијано) – Јутјубер е да си добар во нешто и да го правиш тоа за пари“,Борнео Седеу Нишевиќ , јутjубер
Младите често ја користат социјалната мрежа Јутjуб да раскажат приказна, но и да заработат
Во Македонија овој тренд се развива последниве 3 години
Јутjуб има ценовник за број на прегледи кој се менува секојдневно
„Не се заработува некоја просечна плата. Но, се заработува еден средношколски џепарлак“, Борнео Седеу Нишевиќ, јутјубер
Со постирање видеа на Јутјуб се развива и креативноста кај младите
Негативната страна е создавање на виртуелен идентитет, најчесто различен од реалнноста
„Некои посебни услови за надоградување нема, едноставно секој си прави видеа. И како прави континуирано нови видеа, така публиката го открива односно се’ повеќе и повеќе луѓе го следат, а тој истовремено се подобрува во квалитет“, Борнео Седеу Нишевиќ, јутјубер

Младите често ја користат социјалната мрежа Јутjуб да раскажат приказна, но и да заработат

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.