Џордан Теодор

Македонија го доби својот Џордан на кошаркарските терени
Џордан Теодор е натурализиран американец со македонски пасош
Игра на позиција бек и се очекува да биде засилување за репрезентацијата
Особено во претквалификациите за СП против Естонија и Косово
Има слични физички предиспозиции како легендарниот Лестер Бо Мекејлеб
Многумина очекуваат да го надмине “летечкиот Бо”
Теодор е Роден во 1989 во Њу Џерси, САД, а настапува во турското првенство
Прогласен е за најкорисен играч во Турција и ФИБА лигата на шампиони
За Македонија досега играле 8 Американци

Џордан Теодор

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.