Јане Велковски

Деветгодишниот Јане Велковски има само еден сон
Сонува да прооди за да стане фудбалер како Роналдо
Со сонот и желбите и пркоси на суровата реалност
Јане е едно од ретките деца кои боледуваат од спинална мускулна атрофија
Чека државата да му го обезбеди новиот лек „спинраза“ кој е прескап
Годишната терапија чини и до 100.000 евра
Иако е врзан за количка Јане живее за фудбалот
„Мама кога ќе излезе тој лек за да проодам и да играм фудбал? Лани излезе тој лек и некои деца го примаат и јас едвај чекам да дојде во Македонија и да го примам. Сакам државата да ми го купи, да застанам на нозе и да играм фудбал“ Јане Велковски
Железната волја на Јане го направи заштитно лице на кампањата #EqualGame на УЕФА
Сите имаат право да играат фудбал

Јане Велковски

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.