Извршители

Извршителите наплатиле неверојатни 1,1 милијарда евра за 12 години
Во просек со извршување годишно биле наплаќани речиси по 100 милиони евра
Во 2006 биле наплатени најмалку, само 20 милиони евра по што бројките вртоглаво растат
Рекордни 166 милиони евра биле наплатени во 2017 година од страна на 101 извршителски канцеларии
Во просек, тоа значи дека 1 извршител наплатил преку 1.5 милиони евра
Во 2017 извршителите примиле 88.723 предмети, а извршиле 56.163 од нив
Најмногу пари се одземени од фирми, 120 милиони евра, од граѓаните се одземени 30 милиони евра, а 10 милиони евра од државата
Голем дел од предметите се однесуваат на сиромашни граѓани кои не можат да ги платат основните животни трошоци

Извршители

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.