Власта и опозицијата ќе водат два фронта во кампањата: промоција и оцрнување

Власта и опозицијата ќе водат два фронта во кампањата: промоција и оцрнување
Клучни промотивни пораки (на сплит екран)
ВМРО-ДПМНЕ: Најобемната досега програма на 500 страници
СДСМ: Подобар животен стандард, повисоки плати
Клучни ветувања (на сплит екран)
ВМРО-ДПМНЕ: 70.000 нови вработувања

СДСМ: 500 евра просечна, 16.000 денари минимална плата

Оцрнување на противникот
Пет најчести точки по кои опозицијата ќе ја напаѓа власта:
1. криминал
2. корупција
3. сиромаштија версус расипништво
4. отселување
5. немање слобода и демократија
Пет најчести точки по кои власта ќе ја напаѓа опозицијата:
1. двојазичност
2. федерализација
3. деструкција
4. безидејност
5. непатриотизам и сквернавење на државните интереси

Власта и опозицијата ќе водат два фронта во кампањата: промоција и оцрнување

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.