Исцелител“ се крчкаше 7 години , а за 7 месеци настапи на 25 фестивали и освои 9 интернационални награди

„Очајната потрага по лек за болеста на неговиот татко го доведува во низа опасни конфронтации…Секој сака да дознае што е тајната состојка “

Путер, јајца, што е тоа 1 лажица „М“?
Магдонос!

„Исцелител“ се крчкаше 7 години, а за 7 месеци настапи на 25 фестивали и освои 9 интернационални награди

Повеќе од 20.000 гледачи беа на „исцелување“ во кино салите во земјава и во парк на отворено во Скопје

Така што очекувавме негде 2 – 3 илјади луѓе, меѓутоа во таа мера луѓето да дојдат и особено со тоа внимание да го гледаат филмот, тоа не очекував ни најмалку, Ѓорче Ставрески (режисер)

На каналот „HBO“ филмот во првиот месец беше во топ 10 најгледани содржини

Доби многу позитивни критики од цел свет, вклучувајќи ја и ѕвездената рецензија на Холивуд репортер

Ние снимавме 6 недели и кај нас е снимачки ден 12 часа дневно. Е сега, 6 недели, по 12 часа дневно, постојано на терен на нозе. Со постојано соочување со проблеми којшто се од непредвидлив карактер, со најразлични луѓе. Значи, едноставно тоа е толку напорно и макотрпно”

Ѓорче во филмот е режисер, сценарист, продуцент, монтажер на звук, дизајн на плакат, преведувач и монтажер на трејлерот

Ние сме отприлика своевидни коцкари. Вложуваме многу, можеме да вложиме некогаш и нашата егзистенција, нашиот живот и на крај не знаеме што ќе добиеме

Исцелител“ се крчкаше 7 години , а за 7 месеци настапи на 25 фестивали и освои 9 интернационални награди

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.