Илина Арсова

Алпинистката Илина Арсова има големи шанси да стане првата жена на Балканот која искачила седум највисоки врвови на седум континенти

Неодамна ја искачи Карстенсовата пирамида во Индонезија, највисокиот врв во Австралија и Океанија

Тоа е претпоследната коцка од мозаикот во една од најпредизвикувачките мисии

Последен предизвик е Винсоновиот масив на Антарктикот

Ова би ја вброило во седумдесетината жени во светот кои го реализирале овој подвиг

Илина е првата жена од Македонија која го искачила Монт Еверест

Освојувала врвови и на температури од -10 до -40 степени, a експедициите траеле и по 2 месеци

На пример искачување на врвот Денали највисокиот на Северна Америка каде што 22 дена бевме буквално во глечер закопани.

Илина Арсова

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.