Игор Маџиров беше принцот со црвената коса кој живееше „Во светот на бајките“

Јас сум царски син, мајче. Но, во моево царство не бендисав девојка за мажење. (Извадок од „Во светот на бајките – Злата позлатена“)

Навршуваат 18 години од заминувањето на принцот со црвената коса – Игор Маџиров

Првата улога ја имаше во филмскиот серијал „Белото циганче“ како 7-годишно дете

Во неговиот матичен Театар за деца и младинци за 7 години одиграл над 500 претстави

Многу генерации пораснаа со „Светот на бајките“ и Македонски народни приказни

На само 8 часа пред неговата смрт ја одигра 101-та изведба на претставата „Убавицата и ѕверот“

Детето Могли останува и понатаму да живее во светот на бајките
Нема зошто повеќе разговор да водам. Ајде збогум на сите, дома јас си одам. (Извадок од претставата „Убавицата и ѕверот“)

Игор Маџиров беше принцот со црвената коса кој живееше „Во светот на бајките“

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.