21 годишниот Бузо е роден моторџија и е вице шампион на БМУ Европскиот шампионат.

Христијан Бузалковски-Бузо има 21 година и е роден моторџија
На 5 години го имал првиот допир со електричен мотор кој прераснал во тркачки
Активно се натпреварува од 2014 во класата супермото и го освојува шампионатот
Од 2015 започна да се трка и на источноевропскиот шампионат каде заврши на третото место
Оваа сезона настапи на 12 трки и оствари 11 подиуми и
Бузо стана вице шампион на БМУ Европскиот шампионат
Тој е лен на клубот „Ендуро Тим Водно“
Христијан следната сезона ќе настапи со 4 пати појака машина и оди во повисоката класа Ф600

21 годишниот Бузо е роден моторџија и е вице шампион на БМУ Европскиот шампионат.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.