Сите имаме ХИВ-статус. Го знаеш ли својот?

ХЕРА-Асоцијација за здравствена едукација и истражување ги охрабрува сите да се тестираат за ХИВ
ХЕРА- по четврти пат ја одбележа Европската недела на тестирање за ХИВ
Тоа е заедничка акција на повеќе од 400 организации од Европа
Во Европа има околу 1,2 милиони луѓе со ХИВ, а 25% не се свесни дека се ХИВ-позитивни
ХИВ е вирус кој го напаѓа имунолошкиот систем и најчесто се пренесува преку незаштитен сексуален однос
Кондомот е најлесниот начин за заштита, а тестирањето е единствениот начин да го дознаеш твојот ХИВ-статус
Граѓаните може да се тестираат и со бесплатната мобилна апликација за ХИВ тест
Навременото дијагностицирање е клучно за превенција
Македонија се обврза да ѝ стави крај на епидемијата на ХИВ како јавно-здравствен проблем до 2030 година

Сите имаме ХИВ-статус. Го знаеш ли својот?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.