27 Април

18:30 Талат Џафери е избран за претседател на Собранието

19:25 Приврзаниците на движењето „За заедничка Македонија“ упаднаа во зградата на Собранието

19:49 Нападнати се и повредени пратеници и новинари

21:45 Полицијата испраќа засилување и го блокира влезот на зградата на Собранието

22:15 Специјалци со шок-бомби ги истераа демонстрантите од Собранието

22:45 Евакуирани се сите пратеници од Собранието

1:18 Ситуацијата е нормализирана-повредени се вкупно 83 лица

27 Април

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.