Екс премиерот Груевски доби 2 години затвор за првото од петте обвиненија од СЈО

Обвинетиот Ѓоко Поповски го осудува на казна затвор од шест години и шест месеци. Обвинетиот Никола Груевски го осудува на казна затвор од две години
Екс премиерот Груевски доби 2 години затвор за првото од петте обвиненија од СЈО
Не дојде во судница за да ја слушне пресудата за случајот „Тенк”
Негови симпатизери протестираа пред судот
Груевски е осуден дека го искористил влијанието како премиер за да обезбеди службено возило „мерцедес„ од 600.000 евра
Целиот процес траеше околу 3 месеци
ВМРО-ДПМНЕ смета дека судот донел пресуда по нарачка на власта и дека нема штета оти „мерцедесот“ постои
Груевски е обвинет и во предметите „Насилство”, „Титаник”, „Траекторија” и „ТНТ”

Екс премиерот Груевски доби 2 години затвор за првото од петте обвиненија од СЈО

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.