По 27 години заврши доминацијата на Ѕинго и социјалистите во Кратово.

По 27 години заврши доминацијата на Ѕинго и социјалистите во Кратово
Офталмологот Љупчо Бојаџиев победи во бастионот на Љубисав Иванов-Ѕинго
Уште во првиот круг од локалните избори Бојаџиев ја доби поддршката од граѓаните
Освои 3.384 гласови наспроти 2.274 на Мите Андоновски од СПМ кој истера 3 мандати
Бојаџиев во 2000 изгуби како адут на ВМРО-ДПМНЕ и ДА
17 години подоцна победи како независен со поддршка на СДСМ
Чистата вода за пиење, гасификација и работа за младите се негови приоритети
Кратово со 7.000 жители е празен град, а егзизстенција се бара во Скопје или странство
Локалнитe капацитети, кафулињата и малите бизниси се единствен извор на приход

По 27 години заврши доминацијата на Ѕинго и социјалистите во Кратово.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.