Горење на гуми

Пред шест години Македонија требаше да добие компанија за рециклирање гуми

Инвестицијата беше најавена во Индустриска зона- Тетово

Рака пружија тогашниот Министер за животна средина на Македонија, Абдулаќим Адеми

Тогашниот директор на агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Македонија, Висар Фида

и претставници од компанијата Инова Технологии (Innova Technologies)

Најавено беше дека бил потпишан и договор за инвестиција

Денес, од ТИРЗ велат дека таков проект нема

Наместо да се рециклираат

Гумите се користат за горење

Притоа сериозно ја загрозуваат животната средина

Горење на гуми

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.