Република Северна Македонија е решението за спорот со името

Република Северна Македонија е решението за спорот со името

Премиерот Зоран Заев, со сите владини претставници, го објави договорот за името со Грција

Името ФИРОМ по 25 години заминува во историјата

Грција го прифатила македонскиот идентитет и јазик

Наместо МК регистарските таблички ќе бидат со ознака НМК

За премиерот ова е „вековно решение“ и клучот за европска перспектива

Заев смета дека со решението Македонија ќе влезе во НАТО и ќе ги започне преговорите за пристап во ЕУ

Премиерот повика на национално обединување и прифаќање на решението

За името ќе одлучат граѓаните- на референдум наесен

Република Северна Македонија е решението за спорот со името

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.