Со кеш, куќи, но и ниви како гаранција се добива карта за излез од притвор

Со кеш, станови, куќи, автомобили, но и ниви како гаранција се добива карта за излез од притвор во Македонија
Обвинетите за криминал нудат по неколку стотини илјади евра како кауција дека нема да побегнат
Таква привилегија немаат оние кои се без имот и без пари
Гаранции најмногу се нудат за случаите што ги води СЈО, но и за случајот „27 април“ на ОЈО
Бизнисменот Сеад Кочан, обвинет во „Труст”, за да излезе од притвор даде гаранција од 875.000 евра
Екс министерот за внатрешни Чавков, гарантира со имотот на пријатели и роднини вреден 600.000 евра
И покрај одлуките на судот за прифаќање на дел од гаранциите, СЈО и ОЈО за обвинетите инсистираа на притвор
Ако обвинетиот, кој бил пуштен со кауција, побегне гаранцијата ја зема државата

Со кеш, куќи, но и ниви како гаранција се добива карта за излез од притвор

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.