Ќе има ли федерализација и кантонизација на Македонија

Федерализација и кантонизација на Македонија
За ВМРО-ДМПНЕ ова е најсилен аргумент против Зоран Заев на овие избори.
Како се градеше случајот дека Заев наводно се залага за федерализација?
Коцка по коцка, медиумите кои отворено ја поддржуваат ВМРО-ДМПНЕ, го градеа темелот на мозаикот наречен „федерализацијата на Заев“.
Почетокот е оваа изјава (се дава изјавата на Заев). Во неа Заев никаде не вели дека ќе ја федерализира земјата.
Лидерот на СДСМ нама кажано дека се залага за федерализација.Тоа го нема ниту во програмата на партијата
Но конструкцијата почна со една вест и секоја наредна беше надградување на истата.
Ваквата антикампања кулминираше во предизборниот период.
Ова може да се заклучи и ако се следат трендовите за пребарување на Google.
Зборот „федерализација“ почнал интензивно да се пребарува во април. Интензитетот на пребарување кулминирал во предизборието. Зборот „кантонизација“ исто така е најпребаруван во ноември годинава.
Велат лагата е како кула од карти. Тешко се гради, но лесно се руши

Ќе има ли федерализација и кантонизација на Македонија

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.