Ерато Кардула

Аутистичната Ерато Кардула комуницира со светот со измислени зборови

Oва се дел од 47 илустрации од измислените зборови на единаесетгодишната Ерато

33 креативци предводени од таткото на Ерато-Зоран Кардула своите дела ги сместија во книгата „Гуш и Бац“

Зборовите се преведени на 19 јазици

Промоцијата беше на 3 декември- меѓународниот ден на лицата со попреченост

Целта на книгата е подигнување на свеста и интеграција на лицата и децата со аутизам

Сите копии од книгата беа продадени во еден ден, а уште има голем интерес

Средствата од продажбата ќе бидат наменети за реедукација на 6 дечиња со аутизам

Ерато Кардула

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.