Елиф Елмас

Фудбалскиот бисер Елиф Елмас урива рекорди
Тој стана македонски фудбалер за кој еден странски клуб при купувањето платил највисока сума
Новиот клуб на Елмас, Наполи, на Фенербахче ќе му плати 19 милиони евра
Елиф годишно ќе заработува околу 1,5 милиони евра
Репрезентативецот веројатно ќе се вброи и меѓу петнаесетината македонски фудбалери кои настапувале во Лигата на Европски Шампиони
Ќе им се придружи на Пандев, Седлоски, Тричковски, Адеми, Ристовски, Ибраими
Единствен македонски фудбалер кој го освоил европското натпреварување по трансформацијата од КЕШ во ЛШ е Горан Пандев

Елиф Елмас

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.