ДУИ имаше „огнена“ прослава на изборната победа во Скопје. Со рафални истрели се славеше и во Тетово и Арачиново.

ДУИ имаше „огнена“ прослава на изборната победа во Скопје
Со рафални истрели се славеше пред плоштадот Скендербег
Присутните полицајци не реагираа и не ги приведоа виновниците
Пукотници и огнено славење имаше и низ Тетово
Со пукање од пиштоли претходно се славеше и во Арачиново
Од МВР засега нема ниту прекршочни ниту кривични пријави
Вакви инциденти често минуваат само со прекршочни пријави и парични казни
За „предизвикување на општа опасност“ законот предвидува затворска казна и до 5 години
Во Македонија поради истрлите за време на прослави имало повредени, оштетени куќи и автомобили, но и жртви

ДУИ имаше „огнена“ прослава на изборната победа во Скопје. Со рафални истрели се славеше и во Тетово и Арачиново.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.