Дрисла

Облаци од црн чад деновиве се издигнуваат над депонијата „Дрисла“ дополнително загадувајќи го воздухот во Скопје

Во „Дрисла“ лани биле изгорени рекордни 891 тони медицински отпад

Во последниве шест години согорена е поголема количина на медицински отпад отколку што е капацитетот на печката од 500 тони тони годишно

Лани депонијата беше казнета со 8.500 евра поради испуштање токсични материи во воздухот

Оттогаш само го пуштија во употреба филтерот, но сè уште нема нова печка согласно европските директиви

Печката за медицински отпад е стара 20 години и е добиена од Британија во времето на косовската бегалска криза

Дрисла

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.