Новиот состав на ДИК ќе има мандат од 6 месеци, се отвара ли патот за референдум за името?

Власта и опозицијата се согласни граѓаните да го имаат последниот збор за евентуален компромис со Грција за името
Новиот состав на ДИК со мандат од 6 месеци може да отвори пат кон референдум
Во највисокиот изборен орган нема да има експерти туку партиски кадри
Тројца меѓу кои и претседателот ќе ги предлага опозицијата, а четворица ќе ги предлага власта
Комплетирањето доаѓа по скандалот со бонусите и оставките на поранешни членови
Во „Жан Моне” процесот партиите дискутираат собранискиот деловник и етичкиот кодекс да претрпат измени
Една од опциите се седници за тематски прашања од пратениците од опозицијата
СДСМ е против предлогот на ВМРО-ДПМНЕ со кој пратеничкиот имунитет би се одземал со двотретинско мнозинство и да може да биде вратен

Новиот состав на ДИК ќе има мандат од 6 месеци, се отвара ли патот за референдум за името?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.