Клисурите на Демир Капија ќе бидат центар на меѓународен фестивал на спортови во природа

Клисурите на Демир Капија ќе бидат центар на меѓународен фестивал на спортови во природа
Од 19 до 21 мај ќе спортуваат планинари , кајакари, параглајдеристи, спелеолози…
Сместувањето е бесплатно во камп зона
Преку спорт и дружба ќе се зајакнат еколошката свесност, активизмот, различностите и толеранцијата
Предвидени се еколошки акции и реновирање на летниковецот во кампот, како дел од кампањата „Мрдни со прст“
„Мрдни со прст“ е мрежа на активности низ целата земја, кои придонесуваат за општото добро

Клисурите на Демир Капија ќе бидат центар на меѓународен фестивал на спортови во природа

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.