Прв ТВ дуел на лидерите на власта и опозицијата по 20 години

Прв ТВ дуел на лидерите на власта и опозицијата по 20 години

Македонија нема традиција на телевизиски дуели меѓу лидерите на власта и опозицијата

Заев-Мицковски е прво соочување во таков формат по речиси 20 години

Јавноста долго чекаше на дебата по онаа на Црвенковски и Георгиевски од 1998

Се паметат по меѓусебните лични навреди, но и по честите дебати

Изминативе години опозицијата бараше дебати, но Власта одбиваше соочување

Груевски беше три пати повикан на дуел, од Црвенковски, од Шекеринска и од Заев

Откако стана премиер Заев ја прифати фрлената ракавица од Мицковски

ТОНСКО:Зоран Заев-Премиер на Р.Македонија – Вистински патриоти се денеска тие што обезбедуваат иднина на граѓаните . Јас само вас ќе ве прашам, кажете ми вие што тоа не чини во Илинденска Македонија? Зошто сте вие против Илинден? Што ви смета во Илинденот? Треба да го знаеме тоа. Лесно е да кажете ние сме против. Мора да се носат решенија. Граѓаните чекаат повеќе пари во секој семеен буџет. Чекаат иднина, чекаат перспективи. (3:41-4:05)

ТОНСКО:Христијан Мицковски-Претседател на ВМРО-ДПМНЕ – Господинот Заев за германски Шпигел ќе каже нема да го барам решението во промена на уставот. Господинот Заев денеска тука ќе каже дека го спасил достоинството.Како го спасил?Не сте го спасиле господине Заев. Вие Зоране сте го урнисале целокупниот процес на преговори некој што со години го создавал. (1:20-1:40)

Во голем дел од развиените земји дебатите се востановена пракса

Често одлуките на гласачите се темелат на впечатокот од соочувањата

Во САД незамисливо е да не се реализираат традиционалните три дебати на претседателските кандидати

Прв ТВ дуел на лидерите на власта и опозицијата по 20 години

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.