Даријан Шекеров

„Сакам да читам!“ „Сакам да играм на компјутер! “
Децата со аутизам и попреченост во говорот може лесно да комуницираат со апликацијата „Слико збор“
Апликацијата ја изработи Даријан Шекеров (15) од Скопје
„Имам направено вкупно 15 апликации, сите се достапни на Play Store и се бесплатни за симнување. Моја најдрага апликација ми е „Слико збор“. Даријан Шекеров (00.20-00.30)
Даријан сака да работи на проекти кои им го олеснуваат животот на луѓето
„Татко ми има колега со дете со проблеми во говор и го замоли да направам апликација за да им помогнам на тие деца со проблеми во говор и со аутизам. Ја направив за време на зимскиот распуст“Даријан Шекеров (00.55-1.10)
Добил десетици домашни, регионални и меѓународни награди
Со „Слико збор“ победи на Светскиот младински натпревар за иновативни решенија
„Тоа е светска награда добиена на натпреварот за млади претприемачи. Имаше шест категории јас учествував во категоријата „За борба против глад и болести“ и апликацијата стана еден од победниците на тој натпревар“. Даријан Шекеров (3.33-3.39 + 3.47-4.05)

Даријан Шекеров

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.