Нa Драмски Аматерски Фестивал (ДАФ) во Кочани низ децниите се прикажани 727 претстави со впечатлива бројка од 8.349 актери

„Уметноста е долга, животот е краток“
Со оваа порака е отворен 55-тиот Драмски Аматерски Фестивал (ДАФ) во Кочани
Фестивалот е мал и скромен, но големи се уметниците кои изминатите децении настапувале
( тука слика со Шишков кај што се)
Во 1992 во публиката бил и тогашниот претседател Киро Глигоров
( тука слика од Киро Глигоров)
Во Кочани пристигнуваат над 210 учесници од 16 театарски групи од кои две доаѓаат надвор од Македонија
Го отвори претставата „Бегај ѓаволе, жена ми доаѓа“од Словенија, а го затвори скопската хит комедија „Чао Пријатно“
ИЗЈАВА СО СЛИКА
“Речиси и да не постои човек кој се занимава со театарот во каква било форма, како режисер, актер или сценограф, којшто не почнал на оваа манифестација“. Дарко Спасов, претседател на фестивалот ( со слика https://teatarkomedija.mk/media/1025/darkospasov.jpg
Домаќини на фестивалот биле: Скопје, Штип, Битола, Струмица, Велес, а од 1977 Кочани е стожерот на драмскиот аматеризам
Во изминативе децнии се прикажани 727 драмски претстави со впечатлива бројка од 8.349 актери

Нa Драмски Аматерски Фестивал (ДАФ) во Кочани низ децниите се прикажани 727 претстави со впечатлива бројка од 8.349 актери

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.