ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ: Шар Планина - Национален парк

Со децении се чека одлуката #Шара да стане национален парк, а во меѓувреме безмилосно се сечат шумите и се ловат диви животни. За илустрација, во последниве години опустошено е шумско подрачје во должина колку што е далечината помеѓу Карпош 4 и Центар. Гледајте го вториот документарен филм на тимот на Види Вака со изјави од Macedonian Ecological Society, Министерство за животна средина и просторно планирање, Center for Education and Development – CED како и локалното население.

ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ: Шар Планина – Национален парк

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.