Комплексот #Треска руиниран и оставен на забот на времето.

Езерото Треска со години беше главно излетничко место за скопјани
Комплексот бил изграден во 1978 со самопридонес од жителите на Скопје
На езерото на површина од 136.000 м2 можеле да се капат и до 10.000 капачи
Комплексот денес е руиниран и оставен на забот на времето
Поради загаденост на водата езерото е затворено од 1998
Езерото е под надлежност на општина Сарај која не вложи пари за ревитализација
Во програмата на градоначалникот Шилегов има ветување дека комплекост би се вратил во надлежност на градот
Засега нема конкретен план кога скопјани би си го вратиле излетничкото место

Комплексот #Треска руиниран и оставен на забот на времето.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.