Фоторепортажа: Еден ден со Службата за итна медицинска помош: Секоја секунда е важна!

Синоним за брзата помош е возилото кое јури низ градот со ротациони светла, барајќи простор за да помине низ густиот сообраќај. Многумина добиваат морници кога ќе ги чујат сирените на брзата помош помислувајќи дека еден ден во тоа возило може да бидат и тие

Секоја секунда е важна за луѓето кои ја повикале брзата помош, а секој човек во екипата е еднакво важен за да се спаси човечки живот.

Вработените во Службата за итна медицинска помош се првите кои имаат контакт со лицата заболени од Ковид-19. Во текот на смената, која трае 12 часа, добиваат и по 120 повици од кои дури половината се поврзани со коронавирусот

Зад маските се херои, секогаш кога ќе спасат живот. Но, кога ќе заврши денот и кога ќе ги извадат маските, возачот, сестрите и лекарите добиваат човечки лик, тие се едни од нас.

Фоторепортажа: Еден ден со Службата за итна медицинска помош: Секоја секунда е важна!

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.