Чудовиштата од нашиот град

„Еј, здраво дечиња, јас сум Гази. Ја пишувам книгата за чудешните патувања и големите доживува на човечињата од Анфа.“
Извадок: Чудовиштата од нашиот град (епизода 1)
Пред 27 години беше создадена костумираната серија „Чудовиштата од нашиот град“
Борила, Гази, Црниот Нерт, Баба Рога, Јанкула беа ликовите со кои пораснаа децата и младите
Анфонците постојано се бореа против страшниот Црн Нерт
„Затнете му ја устата. Баба Рого, свари ми супа од човечево.
Денеска бабино варам супа од смрдоглавци.
Е не сакам мори, не сакам и не сакам супа од смрдоглавци, така да знаеш.
Па да, не сакам ни јас, сакам лепца, солца и пиперца, така да знаеш.“
Извадок: Чудовиштата од нашиот град (епизода 2)
„Чудовиштата од нашиот град“ беше во режија на Коле Ангеловски
Во неа глумеа влијателни имиња од филмскиот и театарскиот свет
Во 1990 со текстот на „Чудовиштата од нашиот град“ беше одиграна првата претстава во Театар за деца и младинци
И така заврши патувањето на човечињата од Анфа, во земјата на возрасните и децата. Чао!
Извадок: Чудовиштата од нашиот град (епизода 6)

Чудовиштата од нашиот град

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.