Бушава азбука на МРТ1

„А – авијатичар. Б – бокс. В – вода.“
После 35 години бушавите букви повторно на телевизиските екрани
Во време кога не се оди во училиште, поради мерките за превенција од коронавирусот
Преку социјалните мрежи, режисерот Унковски извести за реемитување на „Бушава азбука“

„Учењето е четири очи“(„Бушава азбука“, епизода „У“)
На програмата на МРТ 1 ќе се емитува од понеделник, во термините 11:25 ч. и 16:30 ч.
Следните недели, младите ќе бидат сведоци на едно време со кое многу генерации пораснаа

„Ја да излезе некој во народот и да рече „Сите ние што сме потиснати робови на агите, на беговите, на царот, да се здружиме и заедно да удриме на ѕверовите. А не да се делиме.“ Да видите чудо правиме. Челик сме бре ние!“ („Бушава азбука“, епизода „К“)

Бушава азбука на МРТ1

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.