Легендарната тв-серија „Бушава азбука“ се враќа со нови 31 епизоди

Ооо, време е за нова сезона на „Бушавата азбука“

Легендарната тв-серија, преку која најмладите ја учеа македонската азбука, ќе се врати на екраните

Унковски и Стефановски по 33 години повторно ќе работат на сценарија за новата сезона

ИЗЈАВА

„Засега од Горан Стефановски се нарачани сценаријата за новата серија. Кон крајот на годината ќе има повеќе информации. Се работи на 31 епизода во времетраење од 30 минути, Слободан Унковски (режисер)

Со новите „бушави букви“ ќе пораснат нови, а ќе се потсетат постарите генерации
Најавата за „Бушава азбука“ е светлата точка во медиумскиот простор кој малку внимание посветува на најмладите

Легендарната тв-серија „Бушава азбука“ се враќа со нови 31 епизоди

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.