Бумбари

А ти со која група работиш сега?
Моментално паузирам , чекам да дојде пролет!
Зашо, работиш само кога цутат зумбули?
Не бе брат, чекам да дојде пролет да ми стигне виза за Америка!
„Бумбари“ е една од првите македонски урбани ТВ серии
Во 1994 година беа емитувани осум епизоди
„Бумбари“ е за млад македонски рок бенд кој сака да го промени светот со својата музика
Режијата е на Горан Тренчовски, а во неа се појавуваат Јовица Михајловски, Васил Шишков, Тони Михајловски, Јелена Жугиќ, Магдалена Ризова…
Гледам црно жито, гледам бели очи
Слушам тенок глас, вели: Дојди спаси не!
Одам јас по улица, гледам страшна поворка
Гледам деца викаат: Дајте ни леб!
Гледам црно жито, гледам бели очи
Гледам деца викаат: Дајте ни леб!
Господи анархија, на мојата чудна улица!
Бумбари доаѓаат од крајот на градот, од крајот на градот!

Бумбари

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.