Бројчаник

На Триумфалната капија, на срамот во Скопје ќе ставиме бројчаник. И секој вратен милион евра ќе врти бројчаникот. За секој денар, за секое евро, за секој франк, за секој долар украдени пари. И назад сите украдени пари ќе ги вратиме преку редистрибутивните механизми на буџетот до вас, до граѓаните.

Од ова ветување на Заев до поставувањето на бројчаникот помина повеќе од една година

Четири месеци откако е поставен на „Порта Македонија” никако да ги регистрира првите пари вратени во буџетот

Новинарката Ивона Талевска врати 27.000 евра за затаен данок во случајот „Тифани”

Екс градоначалникот на Центар Владимир Тодоровиќ за оштетување на буџетот при изградба на мостот „Око“ уплати 443.000 евра

Беше замислено бројчаникот да ги покажува нелегално стекнатите средства уплатени главно по пресуди од предметите на СЈО

Како што е веќе информирана јавноста ќе бидат објавувани финансиските средства коишто ќе бидат враќани во буџетот на Република Македонија од судските процеси коишто се во тек се разбира кога истите ќе завршат.

Заев сам го финансираше бројчаникот кој чини околу 7.000 евра

Бројчаник

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.