Љубе Бошковски:Од хашки затвореник до советник за странски инвестиции

Љубе Бошковски:Од хашки затвореник до советник за странски инвестиции

„Јас лично како Љубе Бошкоски, а посебно мојата партија Обединети за Македонија имаме капацитет, имаме луѓе, условно кажано можеме да бидеме дел од власта. Имаме некој бекграунд кој гарантира дека можеме да им помогнеме на Република Македонија. Имам одлични комуникации кои можам да ги искористам за Македонија да му помогнам во ова исклучително тешко време на господинот Заев“Љубе Бошкоски, Обединети за Македонија (19:49-20:22)
Четири месеци по ова интервју Бошкоски доби можност да му помогне на Заев
Стана советник за привлекување на странски инвестиции
Бил прворангиран на владиниот конкурс, а неговиот избор побуди голем интерес во јавноста
Се спори компетентноста на Бошкоски, а одлуката се става во контекст на политичко пазарење
Опозицијата критикува дека тој нема предиспозииции за функцијата и не може да се споредува со кадровски решенија на претходната влада
Бошкоски е лидер на партија, а во минатото беше министер, претседателски кандидат и пратеник
Хашкиот затвореник по враќањето од Шевенинген беше близок со ВМРО-ДПМНЕ
Нарушените односи со Груевски беа причина да замине и да ја основа Обединети за Македонија
Бошкоски беше осуден и за нелегално финансирање изборна кампања

Љубе Бошковски:Од хашки затвореник до советник за странски инвестиции

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.