Бранко Маноиловски најстар пратеник во Собранието

Бранко Маноиловски е најстар пратеник во Собранието
Почетник е во политиката, но им држи лекции на политичарите
Постојано мислев дека во оваа сала се друга врста на луѓе, многу сум разочаран, подобро ми беше кога седев со овчарите во селото“. Бранко Маноиловски, пратеник
Маноиловски е православен Албанец со отворен дух и срце
Зборува македонски, албански и англиски и сака да биде мост помеѓу луѓето
Би сакал да сум како мост помеѓу Македонците и Албанците. И вистина сум затоа што сум по потекло Албанец, но сум македонизиран Албанец, сум живеел како Македонец, сум одел во македонски школи. Само малку смирете се, смирете се сите партии, оставете ги сите партиските интереси на страна и дајте да работиме за Македонија“ Бранко Маноиловски, пратеник на ДУИ
Има либерални сфаќања за употребата на јазиците
Албанскиот народ сака албански јазик и нема тука дискусија ќе си го добие. но проблемот и кај Македонците и кај Албанците ова е национална омраза не е јазикот проблемот“
Либерален е и за правата на ЛГБТ заедницата
„Треба да им се дадат сите права на хомосексуалците во оваа република, сите па дури и право на брак“ Бранко Маноиловски, пратеник на ДУИ

Бранко Маноиловски најстар пратеник во Собранието

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.