Модернизација на Бит-Пазар

Две години доцни модернизацијата на Бит Пазар – најголемиот и најстар пазар во земјава
Скопски Пазар и Општина Чаир во 2013 ветија модернизација на пазарот
Проектот требаше да биде финализиран за две години
Од општина Чаир тврдат дека завршиле со административните подготовки
Од Скопски Пазар не ги објаснуваат причините за пробивање на роковите
Проектот за модернизација опфаќа 15 илјади м2 и треба да чини 10 милиони евра
Над пазарот е планиран паркинг за 240 возила
Во меѓувреме бројот на тезги и пазарџии се намалува поради лошите услови
Трговците не сакаат да плаќаат до 300 евра за тезга па дел од нив продаваат на улица

Модернизација на Бит-Пазар

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.